Ugodne gume

Dobre gume

Pnevmatike

Pozor: zimske in letne pnevmatike po ugodnih cenah

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo. Avto gume morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, da jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni kar visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne pnevmatike. Uporaba zimske opreme je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo se šteje tudi letne gume na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske pnevmatike na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih gum po najnižjih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval primerno menjavo.

Razlogi zakaj kupiti kvalitetne zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na vreme,
• ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kvalitetne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letnih pnevmatik si boste zagotovili nizke cene in najkakovostnejše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj vzdržljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov